Arkiv

Nyheter

XL-BYGGPARTNER förvärvar Vallentuna Byggvaror

Johan Rosendahl, VD på XL-BYGGPARTNER (t.v.) och den tidigare ägaren Pär Fredin (t.h)

Byggarnas bästa partner i Stockholmsregionen, XL-BYGGPARTNER AB, förstärker sin tillväxtresa genom förvärvet av Vallentuna Byggvaror. Affären är en del av mångårig och långsiktig expansionsplan, där bolaget har växt och växer vidare både organiskt och via strategiska förvärv.

– ”Den här verksamheten passar perfekt in i vår organisation. Vallentuna Byggvaror har precis som vi en tydlig inriktning på de mindre- och medelstora byggföretagen och vinner affärerna genom ett genuint personligt engagemang hos medarbetarna.” säger Johan Rosendahl, VD på XL-BYGGPARTNER. ”Det är en väldigt fin och lagom stor anläggning och verksamhet som vi är jättestolta över att få driva vidare.”

Vallentuna blir en renodlad proffsbutik precis som övriga anläggningar inom XL-BYGGPARTNER. Med förvärvet förstärker man sin närvaro i norra Stockholm, där företaget tidigare finns med en anläggning i Vaxholm. I södra Stockholm har bolaget tre stycken proffsbutiker, i Segeltorp, Tullinge och Sorunda. 

– ”Jag har alltid sagt att om det är någon vi ska sälja till så är det till Johan Rosendahl och hans företag. Vi har samma värderingar och syn på hur en riktig byggmaterialhandel ska drivas.” säger Pär Fredin, delägare och VD för Vallentuna Byggvaror AB. ”XL-BYGGPARTNER är duktiga, har kul och ser alltid positivt framåt, det är den bästa tänkbara köparen för vår verksamhet.” avslutar Pär Fredin som kommer vara kvar som platschef för anläggningen.

På tillträdesdagen, som är den 2 maj, kommer anläggningen skyltas om från Woody till XL-BYGG. Alla medarbetare har erbjudits att arbeta kvar, alla kunder behåller sina konton och avtal i förvärvet som också omfattar fastigheten Olhamra 1:57.

Fokus på medarbetarna skapar lönsamhet

XL-BYGGPARTNER redovisar sitt bästa år någonsin 2017 i de nu officiella siffrorna från bolagets årsredovisning. En omsättningsökning på ca 6% till 187mkr var en starkt bidragande faktor till det mycket positiva resultatet. Ett resultat som medarbetarna får en stor del av genom företagets generösa personalbonus system.

-”Vi har under alla arbetat hårt och målinriktat med att skapa en engagerande och inspirerande företagskultur med alla våra duktiga medarbetare. Det skapar en attraktiv arbetsplats och även ökad lönsam tillväxt.” säger Johan Rosendahl, VD på XL-BYGGPARTNER.

Västsvensk Byggskruv AB även årets leverantörspartner 2017!

I december 2017 korades V/S/B – Västsvensk Byggskruv AB till årets XL-BYGG leverantör i samband med kedjans stora inköpsmässa. Idag när XL-BYGGPARTNER höll sin traditionella leverantörslunch erhöll företaget även den prestigefyllda utmärkelsen ÅRETS LEVERANTÖRSPARTNER 2017. Motiveringen löd:
Tack vare ett utomordentligt bra samarbete med exceptionellt hög leveranssäkerhet, förstklassiga produkter samt ett positivt proaktivt samarbete med gemensamma säljinsatser, så erhölls det bästa total resultatet i vår interna leverantörs bedömning.
-”Det är för oss en stor ära att för andra gången erhålla denna utmärkelse” säger Claes Broberg, V/S/B säljrepresentant i Stockholm som även tidigare mottagit samma pris för 2015. -”Det här är en utmärkelse som hela V/S/B med all vår personal har vunnit” var Claes noga med att framföra i sitt tacktal.
Leverantörslunchen besöktes av ca 30 personer som fick information om utfall och statistik från 2017 och hur XL-BYGGPARTNER fortsatt vill samarbeta proaktivt med sina leverantörer som sina produktspecialister. Som vanligt avslutades mötet med en mycket välsmakande lunch serverad av Fredrik Eriksson och hans trevliga personal på Långbro Värdshus.

Tidigare VD tillbaka som ny styrelseordförande!

Vid en extra bolagsstämma nyligen valdes Bobi Wallenberg in som ny styrelseordförande för XL-BYGGPARTNER. Bobi Wallenberg var en mycket framgångsrik och omtyckt VD för bolaget under åren 2014-2016 innan han fortsatte sin VD karriär inom andra branscher. Idag är han VD för Vanpee AB, ett företag inom börsnoterade Lagercrantz Group.

-”Vi är ett företag i ständig utveckling och vi har bara bra erfarenheter av att jobba med extern styrelseordförande” säger Johan Rosendahl, grundare och VD i bolaget. XL-BYGGPARTNER har bedrivit professionellt styrelsearbete och haft extern ordförande i snart 10 års tid nu.

-”Jag är stolt och mycket glad över att få komma tillbaka till XL-BYGGPARTNER som jag vet är ett bolag med stora möjligheter framöver och som har ett fantastiskt gäng trogna medarbetare och kunder” säger Bobi Wallenberg. ”Inom företaget finns en härlig gemenskap och man jobbar väldigt kundnära och engagerat vilket skapar en känsla av komma tillbaka hem till en familj” avslutar Bobi.

XL-BYGGPARTNER är ett bolag med ständig tillväxt och god lönsamhet. Under 2017 omsatte företaget 187 miljoner kronor vilket är en ökning med 6,2% jämfört med föregående år.

Digitalisering pågår!

XL-BYGGPARTNER har tagit några ytterligare steg under hösten i den digitala världen. Företaget har bytt till en digital telefonväxellösning (Telavox) och använder numera den sociala plattformen Workplace by Facebook. Samtliga anställda i företaget, oavsett tjänst, har en egen smartphone och deltar aktivt i det interna sociala nätverket. Workplace fungerar precis som vanliga Facebook, där man delar inlägg, bilder, videoklipp m.m. och kan gilla, kommentera och chatta.
– ”Vi har 6st olika arbetsplatser runt om i Stockholm och Workplace hjälper till att öka vår gemenskap och förbättra vår interna kommunikation inom företaget” säger Johan Rosendahl, VD och delägare. ”Vi kan kommunicera snabbt och smidigt på ett modernt sätt, självklart och enkelt för vissa – lite nytt och utmanande för andra”.
-”Modernt, lärorikt och roligt” säger Stefan & Robin på XL-BYGGPARTNER Vaxholm, om de nya digitala tjänsterna. ”Trots att vi finns i en skärgårdkommun en bit ifrån företagets övriga filialer så hjälper den digitala växeln och det sociala interna nätverket till att skapa en stark sammanhållning och VI-känsla inom företaget”.
XL-BYGGPARTNER kommer använda och erbjuda ännu flera digitala tjänster framöver, både internt men även externt för sin kunder proffsbyggarna. Tillsammans med sina leverantörer kommer de genomföra flertalet utbildningsaktiviteter för både personal och kunder med digitala lösningar i fokus under vintern/våren.
-”Vår avsikt är att utvecklas vidare inom det digitala området och att även hjälpa till att leda våra kunder in den digitala världen” avslutar Johan Rosendahl.