Arkiv

Nyheter

Västsvensk Byggskruv AB även årets leverantörspartner 2017!

I december 2017 korades V/S/B – Västsvensk Byggskruv AB till årets XL-BYGG leverantör i samband med kedjans stora inköpsmässa. Idag när XL-BYGGPARTNER höll sin traditionella leverantörslunch erhöll företaget även den prestigefyllda utmärkelsen ÅRETS LEVERANTÖRSPARTNER 2017. Motiveringen löd:
Tack vare ett utomordentligt bra samarbete med exceptionellt hög leveranssäkerhet, förstklassiga produkter samt ett positivt proaktivt samarbete med gemensamma säljinsatser, så erhölls det bästa total resultatet i vår interna leverantörs bedömning.
-”Det är för oss en stor ära att för andra gången erhålla denna utmärkelse” säger Claes Broberg, V/S/B säljrepresentant i Stockholm som även tidigare mottagit samma pris för 2015. -”Det här är en utmärkelse som hela V/S/B med all vår personal har vunnit” var Claes noga med att framföra i sitt tacktal.
Leverantörslunchen besöktes av ca 30 personer som fick information om utfall och statistik från 2017 och hur XL-BYGGPARTNER fortsatt vill samarbeta proaktivt med sina leverantörer som sina produktspecialister. Som vanligt avslutades mötet med en mycket välsmakande lunch serverad av Fredrik Eriksson och hans trevliga personal på Långbro Värdshus.

Tidigare VD tillbaka som ny styrelseordförande!

Vid en extra bolagsstämma nyligen valdes Bobi Wallenberg in som ny styrelseordförande för XL-BYGGPARTNER. Bobi Wallenberg var en mycket framgångsrik och omtyckt VD för bolaget under åren 2014-2016 innan han fortsatte sin VD karriär inom andra branscher. Idag är han VD för Vanpee AB, ett företag inom börsnoterade Lagercrantz Group.

-”Vi är ett företag i ständig utveckling och vi har bara bra erfarenheter av att jobba med extern styrelseordförande” säger Johan Rosendahl, grundare och VD i bolaget. XL-BYGGPARTNER har bedrivit professionellt styrelsearbete och haft extern ordförande i snart 10 års tid nu.

-”Jag är stolt och mycket glad över att få komma tillbaka till XL-BYGGPARTNER som jag vet är ett bolag med stora möjligheter framöver och som har ett fantastiskt gäng trogna medarbetare och kunder” säger Bobi Wallenberg. ”Inom företaget finns en härlig gemenskap och man jobbar väldigt kundnära och engagerat vilket skapar en känsla av komma tillbaka hem till en familj” avslutar Bobi.

XL-BYGGPARTNER är ett bolag med ständig tillväxt och god lönsamhet. Under 2017 omsatte företaget 187 miljoner kronor vilket är en ökning med 6,2% jämfört med föregående år.

Digitalisering pågår!

XL-BYGGPARTNER har tagit några ytterligare steg under hösten i den digitala världen. Företaget har bytt till en digital telefonväxellösning (Telavox) och använder numera den sociala plattformen Workplace by Facebook. Samtliga anställda i företaget, oavsett tjänst, har en egen smartphone och deltar aktivt i det interna sociala nätverket. Workplace fungerar precis som vanliga Facebook, där man delar inlägg, bilder, videoklipp m.m. och kan gilla, kommentera och chatta.
– ”Vi har 6st olika arbetsplatser runt om i Stockholm och Workplace hjälper till att öka vår gemenskap och förbättra vår interna kommunikation inom företaget” säger Johan Rosendahl, VD och delägare. ”Vi kan kommunicera snabbt och smidigt på ett modernt sätt, självklart och enkelt för vissa – lite nytt och utmanande för andra”.
-”Modernt, lärorikt och roligt” säger Stefan & Robin på XL-BYGGPARTNER Vaxholm, om de nya digitala tjänsterna. ”Trots att vi finns i en skärgårdkommun en bit ifrån företagets övriga filialer så hjälper den digitala växeln och det sociala interna nätverket till att skapa en stark sammanhållning och VI-känsla inom företaget”.
XL-BYGGPARTNER kommer använda och erbjuda ännu flera digitala tjänster framöver, både internt men även externt för sin kunder proffsbyggarna. Tillsammans med sina leverantörer kommer de genomföra flertalet utbildningsaktiviteter för både personal och kunder med digitala lösningar i fokus under vintern/våren.
-”Vår avsikt är att utvecklas vidare inom det digitala området och att även hjälpa till att leda våra kunder in den digitala världen” avslutar Johan Rosendahl.

Organisationsförändringar

Ny ledning

Styrelsen för XL-BYGGPARTNER AB meddelar om förändring i ledning av bolaget.

Ny ordinarie VD blir Johan Rosendahl. Helena Sandström blir vVD tillika ekonomichef. Ansvarig för försäljning parallellt med sin platschefsroll blir Andreas Söderström. Ansvarig för inköp parallellt med sin platschefsroll blir Bo Öhlén. Förändringen träder i kraft omgående.

Styrelseförändring

Ägarna/styrelsen av Södra Stockholmsgruppen AB (bolaget som äger 100% av XL-BYGGPARTNER AB), meddelar att en ny styrelse är vald för bolaget vid en extra bolagsstämma.

Bertil Fredriksson, ordförande 2012-2017, avgår ur styrelsen. Till ny ordförande (tills vidare) valdes Johan Rosendahl. Helena Sandström är extern firmatecknare. Inga övriga förändringar.

FESTOOL ny leverantör i ombyggd butik!

XL-BYGG anläggningen i Segeltorp är en av fyra proffsbutiker/brädgårdar hos XL-BYGGPARTNER AB. Den ligger mycket lättillgängligt intill E4/E20 vid Segeltorp i södra Stockholm. Butiksdelen är under september månad ombyggd och uppdaterad med nya ytskikt, ny inredning och förnyad layout. Sortimentet har breddats och bl.a. så finns numera ett sortiment av elverktyg och tillbehör från FESTOOL att tillgå.

FESTOOL har högkvalitativa elverktyg för den professionella användaren inom träbygge, byggnadssnickeri och renovering. Verktygen är tillförlitliga, hållbara och robusta. För varje registrerad maskin ingår de omfattande kostnadsfria förmånerna i SERVICE all-inclusive: Fri reparationsservice i 3 år – inklusive slitagedelar. 3 års stöldförsäkring även på byggarbetsplatsen. Reservdelstillgänglighet i 10 år eller ny maskin kostnadsfritt.

-”Vi är väldigt glada att kunna presentera FESTOOL som ny leverantör hos oss. Deras sortiment med tillhörande serviceutbud matchar oss perfekt då vi båda fokuserar fullt ut på att tillhandahålla tjänster och tillmötesgå de professionella krav som ställs på byggarbetsplatserna idag” säger Johan Rosendahl, t.f. VD och inköpsansvarig på XL-BYGGPARTNER.

FESTOOL kan även köpas i företagets övriga proffsbutiker i Tullinge, Sorunda och Vaxholm.